Drømmer du om at blive slank?

Jeg har hele mit liv drømt om at blive slank. Jeg drømte mig væk fra nuet og drømte om, at jeg kunne gå i kjoler, og se ud som kvinderne i bladene, samtidig med, at jeg kunne spise alt det jeg havde lyst til uden at tage på.

Jeg havde selv den klare overbevisning, at jeg tog på, så snart jeg kiggede på en guld karamel, imens slanke mennesker kunne spise lige præcist det, som de havde lyst til.

Min overbevisning blev til en undskyldning, for ikke at kigge på mine vaner og grunde til at jeg overspiste, og når jeg havde mest ondt af mig selv, så spiste jeg fordi mine tanker sagde, at det ikke var fair, at slanke mennesker bare kunne spise det de havde lyst til, så jeg skulle også have lov.

Jeg begyndte langsomt, at udfordre min egen overbevisning, og begyndte at analysere den. Jeg begyndte at lægge mærke til de slanke i min omgangskreds faktisk sagde: “nej tak” nogle gange, de spiste også langsommere end mig og levnede af og til. Da jeg begyndte, at være nysgerrig, opdagede jeg, at mange af de slanke også havde mange tanker omkring maden, og hvordan de kunne balancere.

Min overbevisning faldt for alvor til jorden da jeg hørte Morten Elsøes podcast, Myter om forbrænding (kan virkelig anbefales), og jeg begyndte at slippe min “det er så synd for mig tankegang”.

Og først her gik det op for mig, at min drøm om at blive slank og bare kunne spise alt det, som jeg havde lyst til var en utopi. Jeg blev i stedet nødt til at kigge på mine egne grunde til at spise, og det krævede, at jeg var villig til at kigge på mine gamle efterhånden automatiske vaner og overbevisninger.

Jeg begyndte, at fokusere på nuet og med en kæmpe støtte i ryggen fra både min familie, venner og Sense konsulenter fandt jeg en mellemvej, hvor jeg fandt et kompromis mellem min lyst og min fornuft. Et kompromis som jeg for resten af livet selv kunne leve med, og som gav mig livskvalitet. Jeg forstod at alle mennesker bliver nødt til at prioritere og engang imellem sige nej tak, samtidig med, at jeg ikke gjorde bestemte fødevarer forbudte, og jeg brugte Sense som et redskab til at give mig ro til at arbejde med mig selv. Vægttab er mega komplekst, og det med at udforske mine gamle overbevisninger er kun en del af processen, men det er en vigtig del.

Og ja, det kræver tålmodighed, tålmodighed, og tålmodighed for gamle vaner og overbevisninger er mega svære at bryde, og jeg kæmper stadig, og det er helt normalt.

Hvis du ikke kun drømmer om, men virkelig gerne vil opnå varigt vægttab, så vil jeg gerne guide og støtte dig i at finde den vej, som passer til dig og dit liv, hvor der også er plads til det du elsker, men med fornuftshatten på.

Kærlig hilsen Trine

VaneCoach, Sense Premium konsulent, Pædagog, Mentor i mad og psyke og kostvejleder.

Drømmer du om at blive slank